Telemark/Agder


Amedia region Telemark/Agder omfatter våre virksomheter i Telemark og Aust-Agder. Regionsenter er Telemarksavisa i Skien.


Aust Agder Blad

Aust Agder Blad, tredagers avis for Risør og Gjerstad, har røttene tilbake til Nedenæs og Robygdelagets Amts-tidende fra 1853. Avisen har gjennom sin historie gjennomlevd mye ideologisk turbulens, og svingt mellom det kristne konservative til engasjement for liberalt tankegods.

Les mer


Kragerø Blad Vestmar

Kragerø Blad Vestmar tar tradisjoner tilbake til 1845, da Kragerø Blad ble etablert, med et konservativt ståsted. Venstre-avisen Vestmar kom i 1867, som et radikalt alternativ. Striden mellom avisene har til tider vært hard, fram til 1998 da avisene ble slått sammen.

Les mer


Porsgrunns Dagblad

Porsgrunns Dagblad, femdagers avis for Porsgrunn og Bamble, ble etablert i 1914 i en by preget av sterke brytninger. Etter sterk opplagsvekst gjennom 1930-årene ble avisen kraftig svekket på 1970-tallet og gikk konkurs. Etter flere eierskifter endte avisen i 1999 i A-pressen.

 

Les mer


Rjukan Arbeiderblad

Rjukan Arbeiderblad, tredagers avis for Tinn, ble startet i 1923 av organisasjoner i lokal arbeiderbevegelse. Den ville samle venstrekreftene og ble et «skoleskip» for akademikerne i Mot Dag. Avisen ble overtatt av Telemark Arbeiderblad i 1986 og av Norsk Arbeiderpresse i 1990.

 

Les mer


Telemarksavisa

Telemarksavisa, dagsavis for Telemark, hadde sin start i Larvik i 1921 med en etterfølgende turbulent periode fram til sammenslåtte Telemark Arbeiderblad ble etablert i Skien i 1926. På 1960-tallet vokste avisen til fylkets største en periode. Dagens avisnavn ble valgt tidlig på 1990-tallet

Les mer


Telen

Telen er dagsavis for Notodden, Hjartdal og Sauherad, grunnlagt i 1928 av en markant lokal avisgründer. Familien eide avisen, et tydelig Høyre-organ, fram til 1980 da den ble kjøpt av Drammens Tidende.  

Les mer


Tvedestrandsposten AS

Tvedestrandsposten, tredagers avis for Tvedestrand, Vegårdshei og Arendal øst, ble startet som radikal Venstre-avis i 1882 av Arne Garborg som forlot den få måneder etter. Den gikk så over til Høyre før den i 1902 ble erklært upartisk. Etter familieeierskap ble den i 2000 kjøpt av A-pressen.  

Les mer