Tar digital sats


Rana Blad og Helgelendingen går fra seks til fire papirutgivelser i uka. Avisene satser samtidig med den nye digitalavisa «Nyhetsdøgnet» som skal hjelpe leserne til å få med seg de viktigste hendelsene gjennom siste døgn.

De to Amedia-avisene på Helgeland fornyer seg. Fra 30. mai reduseres antall papirutgivelser fra seks til fire i uken, men allerede fra i dag lanserer Rana Blad og Helgelendingen sine nye, sjudagers digitale avis – Nyhetsdøgnet. 

– Vi endrer oss fordi stadig flere av våre abonnenter foretrekker å lese oss digitalt. Det er viktig for oss å kunne utvikle og tilby produkter og tjenester som leserne etterspør og benytter seg av, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Helgelendingen, Geir Arne Glad. 

‑ Ved å satse mer digitalt, svarer vi altså på leserne sine endra bruksvaner. Både nåværende og framtidige lesere ønsker å bruke innholdet vårt digitalt. Leserne vil ha nyhetene raskt og være oppdatert hele tida. Vi ønsker å satse mer digitalt for å kunne tilfredsstille det stadig økende antallet lesere på nett, og sørge for at avisa vil være en sentral del av lokalsamfunnet også i framtida. Jo mer digitale vi blir, jo viktigere blir vi for lokalsamfunnet,  Samfunnsdebatten og utviklinga av vårt lokalmiljø, sier Marit Ulriksen, sjefredaktør i Rana Blad.

 

Ny digitalavis – sju dager i uken 

Det siste året har både Rana Blad og Helgelendingen hatt kraftig digital vekst, og har nå like mange digitale lesere som papirlesere. 

– Vi ønsker å gi den voksende gruppen med digitale lesere et enda bedre tilbud. Fra og med i dag, 3. mai, lanseres Nyhetsdøgnet, en ny digital utgave som skal komme ut sju dager i uken, mandag til og med søndag, sier Glad. 

De nye digitale avisene blir tilgjengelige for Rana Blad og Helgelendingens abonnenter hver kveld klokken 20 med det siste av døgnets nyheter og reportasjer. 

– Gjennom det nye digitale produktet Nyhetsdøgnet, vil leserne våre lettere kunne orientere seg og få med seg de viktigste sakene våre, sier Ulriksen. 

 

Fyldigere papirutgaver

Papiravisene på tirsdag og lørdag forsvinner, men både Rana Blad og Helgelendingen skal lage fyldigere papirutgaver de fire resterende dagene. Fredagsavisen blir den nye helgeavisen – en avis som skal leve gjennom hele helgen. 

– Tirsdag og lørdag er ikke tilfeldig valgt. Da Posten sluttet med ombæring på lørdager var det mange av våre abonnenter som ikke fikk lørdagsutgaven før etter helgen. Tirsdagsavisen er den utgaven som færrest av våre lesere har et forhold til, viser undersøkelser, sier Glad. 

Ved å redusere antallet papirutgivelser, frigjøres dessuten ressurser i redaksjonen.

– Det er tidkrevende å lage papiravis seks dager i uken. Nå får vi bedre tid til å lage mer og bedre journalistikk.  Leserne og kundene våre får mindre papir, men mer lokalavis, sier Ulriksen.