12. desember 2019

Ny redaktør ansatt i Dalane Tidende


Alise Lea Tiller (29) er ansatt som ny ansvarlig redaktør og daglig leder i Dalane Tidende i Egersund. Hun etterfølger Gunnar Kvassheim som går av med pensjon.

Alise Lea Tiller har en allsidig bakgrunn og kommer nå fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Bate Boligbyggelag i Stavanger der hun har vært ansatt de to siste årene. Hun har fire års erfaring som journalist i Stavanger Aftenblad og har vært administrasjonsleder ved debatt- og litteraturhuset KÅKÅ Kverulantkatedralen i Stavanger. Hun har også drevet eget dokumentarfilmselskap i fire år. Av utdannelse har hun en bachelorgrad i journalistikk og mastergrad i dokumentarfilmproduksjon. Alise Lea Tiller er den første kvinnelige redaktøren i Dalane Tidende, som ble stiftet i 1885. 

- Jeg er svært takknemlig og glad for å få denne muligheten. Dalane Tidende leverer god lokaljournalistikk for et stort geografisk område. Sammen skal vi fortsette det viktige arbeidet for å ivareta lokaldemokratiet, ytringsfriheten og samfunnsoppdraget. Vi skal også videreutvikle oss, særlig når det gjelder å være synlig på digitale plattformer. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye og spennende arbeidsoppgaver sammen med kunnskapsrike kolleger i Dalane Tidende, sier påtroppende redaktør Alise Lea Tiller. 

Dalane Tidende ble for et år siden kjøpt av Amedia og dekker kommunene Eigersund, Bjerkreim, Sokndal og Lund. Avisa har 7.200 abonnenter og 15.000 lesere ifølge den siste målingen til Mediebedriftenes Landsforening. Sammen med den løpende oppdaterte nettutgaven, kommer avisa ut tre dager i uka på papir. 

– Jeg er svært tilfreds med å ha fått på plass en inkluderende, iderik og nysgjerrig redaktør med solid kunnskap om det digitale taktskiftet mediehuset står foran, sier styreleder i Dalane Tidende, Ole Morten Ona Ringdal. 

Den nye redaktøren i Dalane Tidende begynner i jobben 1. april 2020, og regner med å flytte fra Klepp til Egersund i løpet av året.