Var best da Martin valgte Real Madrid


Hele fotball-Norges nye helt og Drammens store stjerne Martin Ødegaard havnet til slutt i den spanske storklubben Real Madrid. At lokalavisen Drammens Tidende var den første til å fortelle hele fotball-Europa om dette, og lenge ble oppgitt som eneste kilde til nyheten av medier i Norge og mange andre land, var ingen tilfeldighet. Det var en journalistisk prestasjon som det lå hardt og langvarig arbeid bak.

 - Martin-saken har vært utfordrende, intens og moro, men ressursmessig krevende for oss. Ikke minst slik dagens mediehverdag er blitt. Tunge nasjonale og internasjonale mediebedrifter har dundret på med store ressurser. Et kjør med masseproduksjon av saker rundt Martin Ødegaard kunne ikke vi være med på, forteller DTs sportsjournalist Magne J. Nilsen. Han er den som har stått i spissen for avisas dekning. 

Gjennomslaget til Drammens Tidende i dekningen av Martin Ødegaards overgang er et godt eksempel på at absolutt er mulig for en norsk lokalavis å hamle opp i konkurransen med store nasjonale og internasjonale medier. Det handler om systematisk og tillitsskapende kontakt over lang tid, og om tilstedeværelse også når det ikke bare er fest og moro.

 - Det tidlig viktig for oss at vi skal produsere saker med troverdighet. Om vi ikke visst at noe var sikkert, skulle vi heller ikke lage noe. Det tror jeg vi har stått oss bra på. Grunnen til at det var vi som kunne avsløre hvilken klubb Martin til slutt valgte, handler ganske enkelt om årelang kildepleie og tillit. Uten at hadde vi aldri kommet i en posisjon, til å gjøre dette sier han. 

- Dette er en sak som har kostet mye tid og energi for sportsredaksjonen, men så har vi også fått skikkelig betalt med stor oppmerksomhet. Å bli sitert i alle landets medier gang, på gang på gang bygger omdømme så det holder. Ikke bare blir vi sitert, men DT og Magne blir hele tiden omtalt som «svært troverdige kilder». Og så er gutta på sporten sabla flinke i tv-ruta også. Jeg er så stolt over å jobbe med så flinke folk, sier ansvarlig redaktør Kristin Monstad i Drammens Tidende.

Hun forteller at avisredaksjonen feiret med en heidundrende pølsefest, der Magne J. Nilsen informerte sine kolleger om hvordan han hadde jobbet.

 - Dette er handler om årelang kildepleie og en svært dyktig journalist som nesten ikke har sovet de siste ukene. Han har vært fast bestemt på at lille DT skulle klare å vinne kappløpet mot de store utenlandske mediene, VG og flere andre norske redaksjoner som er mye større enn oss, sier en stolt redaktør.

På bildet: Hyppige visitter på Strømsgodsets treninger og jevnlige samtaler med mange personer i og rundt klubben over lang tid, var det som la grunnlaget for at Drammens Tidende var den første som kunne fortelle hvilken storklubb som til slutt fikk Martin Ødegaards underskrift. Sportsjournalist Magne J. Nilsen (t.v.) og kollega Ola Niemann har god grunn til å smile.