Ny eier og nytt styre


Amediastiftelsen har overtatt aksjene i den norske delen av Amedia AS fra Telenor, LO og Fritt Ord. Amediastiftelsen er opprettet av Sparebankstiftelsen DNB for å eie Amedia as, i tråd med forutsetningene i kjøpsavtalen som ble inngått 22. februar.

Overtagelse av virksomheten i Russland krever godkjennelse av russiske myndigheter. Svar på dette forventes i løpet av høsten.

I forbindelse med overtagelsen har generalforsamlingen i Amedia AS valgt nytt styre i selskapet:

André Støylen, styreleder
Hilde Haugsgjerd, nestleder
John G. Bernander
Hilde Sandvik
Gunnar Sellæg
Bodil Werner (valgt av ansatte)
Eva Stenbro (valgt av ansatte)
Britt-Ellen Negård (valgt av ansatte)

Den nye styrelederen, André Støylen (48), er administrerende direktør i Sparebankstiftelsen DNB og daglig leder i Amediastiftelsen. Han har tidligere vært økonomidirektør i Norges Røde Kors, finansbyråd i Oslo kommune, statssekretær i Miljøverndepartementet og konsulent i McKinsey & Co. Støylen er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

- Amediastiftelsen har lagt vekt på at styret i Amedia AS skal være bredt sammensatt og ha solid mediekompetanse. Vi er svært fornøyde med det styret vi i dag har valgt, sier Randi Eek-Thorsen, styreleder i Amediastiftelsen. – Ut fra en samlet vurdering har stiftelsen valgt å ha styreledervervet selv nå i den første fasen etter overtagelsen, fremholder Thorsen.

- I en krevende tid for mediebransjen opplever jeg at Amedia både er godt posisjonert og godt drevet – og med positiv abonnementsutvikling i de fleste avisene. Det siste halve året har jeg jobbet mye med Amedia-kjøpet, og ser frem til å bidra videre i styret, sier André Støylen.

 

Om styremedlemmene:

De ansattevalgte styremedlemmene er Bodil Werner, Eva Stenbro og Britt-Ellen Negård.  Werner har vært styremedlem siden 2001, mens Stenbro og Negård ble valgt i 2015.

Hilde Haugsgjerd (64) er selvstendig rådgiver. Hun er tidligere redaktør i Aftenposten, Aftenposten Aften og Dagsavisen, og har vært leder for samfunnsavdelingen i Dagbladet. Hun er nå styremedlem i Aschehoug. Haugsgjerd er utdannet ved Norsk Journalisthøyskole.

John G. Bernander (58) er selvstendig rådgiver. Han var kringkastingssjef i NRK i perioden 2001 til 2007, og administrerende direktør i NHO i tre år fra 2009 til 2012. Bernander som er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo har sittet på Stortinget i fire år.

Hilde Sandvik (46) gründer og redaktør i Broen.xyz. Hun har bakgrunn som kulturredaktør i Bergens Tidende, debatt­redaktør i Dagbladet og medredaktør i Syn og Segn. Sandvik har vært styremedlem i Norsk Redaktørforening siden 2013 og er utdannet Cand. philol. fra Universitetet i Bergen. 

Gunnar Sellæg (42) er Head of Product and innovation i Telenor ASA. Han har vært styremedlem i Amedia siden 2015, og har mediebakgrunn fra blant annet Aftenposten Multimedia og Aspiro før han kom til Telenor.

 

Kontaktpersoner:

Randi Eek-Thorsen, styreleder i Amediastiftelsen     tlf: 905 07 478

André Støylen , styreleder i Amedia                           tlf: 950 69 536

Are Stokstad, konsernsjef i Amedia                           tlf: 911 91 175