Live ishockey i Amedias aviser


Amedia har inngått avtale med Norges Ishockeyforbund om rettighetene til å vise direktesendte kamper fra 1. divisjon i ishockey.

Medierettighetene gjelder samtlige kamper som spilles på det nest øverste nivået i ishockey, og Amedia er eksklusiv mediepartner.  Bare de kampene som konsernets mediehus ikke sender fra, vil kunne produseres og vises av andre, etter avtale med ishockeyforbundet. Avtalene gjelder for inneværende sesong og de to neste.

Denne sesongen spiller disse lagene i 1. divisjon: Bergen, Comet (Halden), Furuset (Oslo), Grüner (Oslo), Hasle/Løren (Oslo), Kråkene (Moss), Narvik, Nes (Akershus), Ringerike og Tønsberg.

Det er foreløpig ikke fastsatt hvilke lokalaviser som vil tilby levende bilder fra kampene. Men Fremover, Halden Arbeiderblad. Moss Avis og Ringerikes Blad har varslet at de gleder seg til å tilby dette til sine lesere. Uansett vil de bli forbeholdt dem som abonnerer på lokalavisene, på lik linje med Oddsenligaen (2. divisjon) i fotball.

- Erfaringene med Oddsenligaen har utelukkende vært positive, og vi er glade for at vi nå også har et tilbud i vintersesongen. Tallenes tale er klar: Av alt vårt innhold er det kampene i Oddsenligaen som isolert sett er det stoffområdet som gir flest abonnenter. Eksklusivt sportsinnhold er det innholdet som bidrar det til at dagens betalende papirabonnenter registrerer seg som aID-brukere og som best rekrutterer nye abonnenter til våre lokalaviser. 1. divisjonskamper i ishockey skjer i dekningsområdene til mange av våre aviser. Vi ønsker å gjøre det enda mer verdifullt å være abonnent i våre lokalaviser med å tilby godt, relevant og spennende innhold om det som skjer lokalt, sier konserndirektør Mari Velsand i Amedia 

- Vi ser fram til samarbeidet med Amedia og lokalavisene. Det er en stigende interesse for norsk ishockey og med den gode matchen mellom klubber og lokalaviser er dette bra for både hockeyen og publikum, sier organisasjonssjef Kristoffer Holm i Norges Ishockeyforbund. 

- Vi satser på å sende de første kampene allerede til helga, sier ansvarlig redaktør Tone Angell Jensen i Fremover og hennes kollega Hans-Petter Kjøge i Halden Arbeiderblad.