Blinkskudd


At lokalavisas fotograf er til stede på små og store arrangement, er viktig for lokalsamfunnet. Noen ganger resulterer det også i skikkelige blinkskudd.

Helgeland og Salten journalistlag (HSJ) delte nylig ut sin årlige fotopris «Blinkskudd» og årets vinner var Gøran P. Opanashchuk fra Rana Blad. Bildet ble tatt i forbindelse med sykkelrittet Skjerperittet.

 – I år har HSJs fotokonkurranse «Blinkskudd» fått inn et bilde som er akkurat det. Gøran P. Opanashchuk har tatt et bilde som krever at man er på rett sted, er våken, klar med kameraet og klarer å trykke av i akkurat rette 10.-dels sekund. På toppen av selve hendelsen står skiltet med sykkelritt perfekt plassert. Bildet og skiltet gir en assosiasjon til Per Gynts bukkeritt, sa fotojuryens leder Geir Vea.

Gøran P. Opanashchuk er veldig glad for prisen og kan også berolige alle med at det etter forholdene gikk bra med syklisten. – Vi presenterte ulykken med bildet etter at vi hadde snakket med syklisten og forsikret oss om at det stod bra til med han. Han synes det var gøy at jeg hadde fanget opp dramatikken med kamera, sier Gøran.