1881.no er mest treffsikker


Kvaliteten på søketreffene hos 1881.no er den desidert beste blant norske nettkataloger.

Skal du søke etter navn, nummer eller adresser, gjelder det å bruke riktig nettkatalog. En undersøkelse fra TNS Gallup viser at det er store forskjeller på kvaliteten til katalogtjenestene. 

TNS Gallup har målt de tre største aktørene innenfor nummeropplysning på nett opp mot hverandre. 1881.no har den klart beste treffkvaliteten med 89,3 prosent, mens 180.no har 79,0 prosent og gulesider.no 77,2 prosent. 

– At vi er et hestehode foran konkurrentene, viser at investeringene vi legger i vår database og søkelogikk bærer frukter, sier administrerende direktør i Digitale Medier 1881 Asgeir Ohr. 

Digitale Medier 1881 som står bak 1881.no har 100.000 daglige oppdateringer fra operatører, manuell redigering, vaskejobber og andre kilder i sin database. Dette er avgjørende for den høye kvaliteten.  Samtidig jobber selskapet kontinuerlig med analyse av søkelogger og spissing av søkemotoren sin for å forbedre resultatene. 

Digitale Medier 1881 AS er en del av Amedia-konsernet og er ansvarlig for alle de annonsørfinansierte løsningene under merkevaren 1881. Totalt sett ligger trafikken på ca. 1,3 millioner unike brukere hver eneste uke fordelt på 1881.no og «apper», og er med dette en av Norges største nettkataloger. 1881.no har ved flere anledninger vunnet pris for beste nettkatalog i Europa og bestreber seg på å levere gode produkter på alle plattformer.  Selskapet hadde i 2013 driftsinntekter på over 200 millioner kroner og et resultat før skatt på ca. 43 millioner kroner. 

Mange bruker søkemotorer for å finne nyttig informasjon, og kvaliteten på hva som presenteres er svært varierende. Ingen søker etter uviktig og lite relevant informasjon. Om det er navn, telefonnummer eller en adresse du er på jakt etter, ønsker du riktig svar ved første forsøk. 

– Når mange kan servere omfattende treff på millisekunder, blir kvaliteten på søkeresultatene viktig. At vi er «best i test» gir motivasjon til å stå på videre, sier Asgeir Ohr. Resultatet samsvarer godt med det 1881.no har fått tilbakemeldinger om fra egne kvartalsvise sammenlikninger gjennom flere år. 

Treff på nettkatalogsøk høyere enn 90 prosent er nesten umulig på grunn av hemmelige numre og andre forhold. 

Undersøkelsen omfatter nummersøk for fastnett og mobil samt tekstsøk av både private og bedrifter, og måler en kombinasjon av datakvalitet og søkelogikk. Den er basert på 600 ulike typer reelle søk på et tilfeldig utvalg foretatt 24. mars 2015. Digitale Medier 1881 AS har vært oppdragsgiver for undersøkelsen.